Afmetingen van een sectionaaldeur nemen?

Positie van de sectionaaldeur:

De sectionaaldeur moet geïnstalleerd worden in de opening en moet zowel aan de zijkanten als aan de bovenkant worden vastgemaakt. Wanneer de deur geopend wordt, zal deze zich onder het plafond vastzetten. Let op: tijdens het openen kan de deur meer ruimte innemen in de diepte (hou rekening met de hoogte van de deur + 70 cm voor de diepte).

Wanneer er geen dagkanten aanwezig zijn, zult u de deur in de dag moeten positioneren (wij zullen u voorzien van een frame waarmee de rails verborgen kunnen worden om zo het best mogelijke resultaat te verkrijgen).

Gereedschap

Het meetlint is het belangrijkste meetinstrument dat er gebruikt zal worden. Zoals beneden staat aangegeven, raden wij aan dat u de afmetingen op verschillende plaatsen neemt (bovenaan, onderaan…), om zo de regelmatigheid van de muur te controleren. Nauwkeurige opmetingen zijn essentieel wanneer u uw garagedeur installeert.

1. Breedte van de opening:

Dit komt overeen met de beschikbare breedte in de gevel (dit wordt ook de vrije doorgang of de dagmaatbreedte genoemd).

Controleer de breedte op verschillende plaatsen: bovenaan (afmeting 1) en onderaan (afmeting 2), om er zo zeker van te zijn dat er geen verschil is. Controleer ook of uw muur zeker waterpas is.

Wanneer er beduidende verschillen zijn tussen afmeting 1 en afmeting 2 (zoals het geval kan zijn met oude gebouwen waar een baksteen iets verder kan uitsteken onderaan), vult u deze afmetingen in op onze garagedeur configurator, die zal berekenen of de deur achter de opening moet geïnstalleerd worden (in de dagkanten).

Let op: neem nooit de afmetingen van de bestaande deur (neem de afmetingen van de opening van muur tot muur).

2. Hoogte van de opening

Dit komt overeen met de hoogte (dit wordt ook de hoogte van de vrije doorgang of de dagmaathoogte genoemd).

Controleer de hoogte op verschillende plaatsen: links (afmeting 3) en rechts (afmeting 4), om er zo zeker van te zijn dat er geen verschil is.

Wanneer er een verschil is, of wanneer uw deur een ronde vorm heeft (een boog…), duidt dan het hoogste punt aan. Uw deur zal geplaatst worden achter de opening, in de dagkanten.

3. Dagkanten en latei:

Dit komt vaak overeen met de huidige positie van uw garagedeur. Deze wanden laten toe dat de rails en de deurframe teruggerold kunnen worden om zo de grootst mogelijke opening (vrije doorgangsruimte) te verkrijgen.

Meet de dagkanten (afmetingen 5 en 6) en de lateihoogte (afmeting 7) wanneer de deur open is. Wanneer u geen waarde ingeeft, dan zullen we een standaardwaarde van 0 cm gebruiken.

4. Linkse/rechtse zijde en vrije bovenruimte:

Meet de linkse zijde (afmeting 8) en de rechtse zijde (afmeting 9), alsook de vrije bovenruimte (afmeting 10).

Let er zeker op dat er geen gewone deur in de weg zit van de horizontale rails en de garagedeur.

In het geval waar leidingwerk (van de verwarming of elektriciteit) de beschikbare ruimte vermindert, dan kunt u hier een negatieve afmeting opgeven. Dit laat ons toe om een vast onderdeel voor de deur te berekenen en hier rekening mee te houden bij de productie.

5. Diepte van uw garage

Meet de beschikbare diepte (afmeting 11). Voor een sectionaaldeur moet de diepte gelijk zijn aan de hoogte van de deur + 70 cm.

Zorg er ook voor dat er geen elektrische installatie of enig ander type installatie de werking van de deurpanelen belemmert bij het openen en sluiten.

Advies: wanneer u een bestelling plaatst, stuur ons dan ook een foto van uw installatie zodat we uw afmetingen kunnen controleren.

New Website -->

X